Kennissessie 8 juni Utrecht - Patiëntinformatie actueel en op maat

8 juni 2023

Door patiënten of cliënten op de juiste manier en op het juiste moment van relevante informatie te voorzien worden ze optimaal geïnformeerd en kunnen ze hun weg vinden naar zelfhulpinstrumenten of leefstijlhulp. Tijdens deze kennissessie vertellen Wendy Bekkers en Yvon van den Berg van de Anna Zorggroep over het inrichten en actueel houden patiëntinformatie in de vorm van patiëntenfolders.

Neem op donderdagmiddag 8 juni deel aan de kennissessie met het thema; “Patiëntinformatie actueel en op maat”.

Door patiënten/cliënten op de juiste manier en op het juiste moment van relevante informatie te voorzien worden ze optimaal geïnformeerd en kunnen ze hun weg vinden naar zelfhulpinstrumenten of leefstijlhulp. Op deze manier kan ‘Patiëntinformatie actueel en op maat’ een bijdrage leveren aan het verminderen van de druk op de zorg.

Kennisdelen met elkaar en gastspreker van Anna Zorggroep

Tijdens deze sessie vertellen Wendy Bekkers en Yvon van den Berg van de Anna Zorggroep over het inrichten en actueel houden patiëntinformatie in de vorm van patiëntenfolders. Hierin komt ook ter sprake dat het Anna ziekenhuis deze folders kan verspreiden (mail/print) via de poliklinieken en via een koppeling gepersonaliseerd aan kan bieden in het patiëntenportaal. Er komt ook aan de orde hoe Anna ziekenhuis dit projectmatig heeft aangepakt en welke voordelen de oplossing voor het ziekenhuis en voor patiënten heeft.

“𝘎𝘰𝘦𝘥𝘦 𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘦𝘨𝘢𝘯𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘱𝘢𝘵𝘪ë𝘯𝘵𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘬𝘦𝘳𝘯𝘵𝘢𝘢𝘬 𝘷𝘢𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘢𝘧𝘥𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨. 𝘖𝘯𝘻𝘦 𝘱𝘢𝘵𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯𝘧𝘰𝘭𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘴𝘱𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘪𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨𝘳𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘳𝘰𝘭. 𝘋𝘰𝘰𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘧𝘰𝘭𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘥𝘦𝘦𝘭 𝘵𝘦 𝘮𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘦𝘯𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘸𝘦𝘣𝘴𝘪𝘵𝘦 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨𝘦𝘯 𝘱𝘢𝘵𝘪ë𝘯𝘵𝘦𝘯 𝘢𝘭𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘦𝘭𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘦 é𝘯 𝘴𝘤𝘰𝘰𝘳𝘵 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘸𝘦𝘣𝘴𝘪𝘵𝘦 𝘯𝘰𝘨 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳 𝘪𝘯 𝘎𝘰𝘰𝘨𝘭𝘦.” – 𝘞𝘦𝘯𝘥𝘺 𝘉𝘦𝘬𝘬𝘦𝘳𝘴

Kennis delen/discussie

Met de deelnemers discussiëren we graag over de uitdagingen waar de zorgsector en de deelnemende organisaties in het bijzonder voor staan op het gebied van het ontwikkelen, onderhouden en verspreiden van patiëntinformatie en welke stappen er al door de verschillende organisaties zijn gezet.

Opties

Involvit zal kort uiteenzetten welke opties organisaties hebben om in eigen beheer of met behulp van derden (bijv. Thuisarts) de patiëntinformatie in de organisatie op te zetten.

Datum, locatie en tijd

De sessie vindt plaats op donderdag 8 juni bij Youmeet aan de Orteliuslaan 11 in Utrecht. De inloop is vanaf 13:00 uur en om 13:30 uur zal de sessie van start gaan tot ongeveer 16:30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden

Je kan je voor deze sessie aanmelden via onderstaand formulier. Is deze sessie interessant voor een van je collegae? Stuur deze uitnodiging dan gerust door!

We zien je graag op 8 juni Bij Youmeet in Utrecht!

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen