Kennissessie digitale toegankelijkheid en arbeidsmarktcommunicatie zet deelnemers in beweging

14 november 2022

Aan het begin van de zomer organiseerde na een onderbreking voor de Corona pandemie weer een live kennissessie. Een sessie die door de deelnemers als inspirerend werd ervaren en gezorgd heeft voor een stukje bewustwording van de mogelijkheden om dit toe te passen in hun organisatie.

Digitale toegankelijkheid

Raph de Rooij, senior policy officer bij Min BZK informeerde de deelnemers over de Europese webtoegankelijkheidsrichtlijn én de komende European Accessibility Act (EAA). Waarom deze richtlijnen bestaan en hoe je hier gevolg aan kunt geven. Ook deelde hij het boekje 'Digitale Toegankelijkheid in jouw Organisatie' met verschillende praktische tips om digitale diensten toegankelijker te maken.

Arbeidsmarktcommunicatie

Martijn Hulst van Richtingmakers drukte de aanwezigen in zijn presentatie over arbeidsmarktcommunicatie met de neus op de feiten over het inzetten van doorsnee nietszeggende vacatureteksten en het uitleggen van een functie waar een kandidaat voor is opgeleid. Vervolgens nam hij de zaal mee in voorbeelden hoe je jouw onderscheidende verhaal binnen de arbeidsmarkt kan presenteren. 

Werkenbij website

Johan de Jong sloot de kennissessie af met een presentatie over het inzetten van een effectieve en aantrekkelijke werkenbij website die optimaal aansluit bij de kandidaat reis.

Inspiratie en bewustwording

De besproken thema's zorgden bij de deelnemers voor een stuk bewustwording hoe zij hier op dit moment in hun organisatie mee omgaan en welke stappen zij hierin nog moeten of kunnen zetten. Van verschillende van de deelnemers hebben wij al terug gehoord dat de sessie ze dermate heeft geïnspireerd dat ze ook directe zaken hebben doorgevoerd in hun eigen organisatie.

Wil jij ook aanwezig zijn bij een volgende kennissessie? Wij horen graag welke thema's jij graag als onderwerp ziet. Laat het ons weten via onze marketeer Ester: esterdj@involvit.nl

 

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen