1 2

Nieuw CMS voor internet en intranet bij Bernhoven

4 maart 2016

Op drie maart heeft de volledig vernieuwde website van ziekenhuis Bernhoven uit Uden het levenslicht gezien. Deze livegang is het sluitstuk van een omvangrijk traject waarbij het volledige intranet, de corporate website en een aantal subsites van ziekenhuis Bernhoven zijn gemigreerd van het CMS Smartsite naar het WebCit platform van Involvit op basis van Umbraco.

Ambitie

undefinedDe ambitie van Bernhoven is om in 2016 het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn. Zowel het intranet als de websites spelen daar een rol in. Het internet biedt een platform waarop patiënten, bezoekers en professionals op een toegankelijke manier informatie kunnen vinden op verschillende niveaus. Het intranet faciliteert een omgeving die inspiratie, gastvrijheid en kwaliteit uitstraalt. Het intranet is veranderd van een statische omgeving in een sociaal intranet waar naast noodzakelijk ‘formele content’ ook medewerkers zelf hun bijdrage kunnen leveren aan de inhoud (user generated content).

WebCit

Zowel het intranet als het internet van Bernhoven is ontwikkeld op basis van het webplatform WebCit van Involvit. WebCit is een framework op basis van het wereldwijd gebruikte Content Management Systeem Umbraco. Met Webcit wordt het mogelijk om op een eenvoudige manier adaptieve multi-channel websites te ontwikkelen. Een belangrijk aspect van het project was dat ook de bestaande content via een door Involvit ontwikkeld geautomatiseerd systeem volledig gemigreerd is naar de nieuwe CMS omgeving. 

Kanalen

In de nieuw webomgeving zijn meerdere kanalen ingericht. Zo worden de verschillende subsites van Bernhoven (Bernekliniek, het Diagnostisch Centrum, de ‘Vrienden van’ site en de kindersite), het printkanaal voor het genereren van PDF bestanden ten behoeve van patiëntenfolders en de bedsideterminals door het systeem aangestuurd.

Toekomst

In de toekomst wordt gedacht aan het uitbreiden van het systeem met kanalen voor een app en de aansturing van de narrowcastingschermen in het ziekenhuis.

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen