1 2 3

U Centraal bedient Utrecht beter met een nieuw concept voor haar website

19 januari 2021

U Centraal en Involvit hebben een prettig en waardevol partnership dat dateert vanaf 2013, het jaar dat U Centraal is opgericht. Involvit heeft de corporate website van U Centraal destijds gebouwd in combinatie met de Ugids*). Afgelopen jaar hebben U Centraal en Involvit wederom stevig de handen uit de mouwen gestoken om de corporate website te laten voldoen aan de eisen en doelstellingen die heden ten dage worden gesteld aan zo’n belangrijk communicatieplatform. Hiervoor is een compleet nieuw concept ontwikkeld en een nieuwe grafisch ontwerp.

Samen met Zorgbroeders als zorgmarketing adviseur en de projectgroep van U Centraal, is een strategische richting ontwikkeld waarmee de nieuwe website het beste aansluit bij de doelstellingen van U Centraal en haar belangrijkste doelgroepen. Uitgangspunt van de site is dat het mogelijke oplossingen moet aandragen voor problemen die inwoners van de gemeente Utrecht hebben maar ook een platform mag zijn waar potentiële vrijwilligers inspiratie en concrete mogelijkheden vinden om bij te dragen.

Involvit heeft op basis van het ontwikkelde concept het grafisch ontwerp gemaakt wat heeft geresulteerd in de uiteindelijke website. Een belangrijk onderdeel van de website is dat hierop het volledige activiteiten en cursus aanbod van U Centraal wordt gepubliceerd. Dit aanbod wordt beheerd in Afas en met behulp van een door Involvit ontwikkelde koppeling via de website aangeboden.

Eén van de grote uitdagingen van het project was het opnieuw ontwikkelen van de content van de site. Immers het volledige aanbod voor hulpzoekenden als voor vrijwilligers moest grotendeels worden herschreven. Om dit te realiseren heeft U Centraal in de tijd voorafgaand aan de livegang een grote inspanning verricht met een aansprekend resultaat.

De nieuwe website heeft een frisse en overzichtelijke look and feel, waarmee de bezoeker op een heel logische en intuïtieve wijze door de site wordt geleid en eenvoudig vindt wat hij/zij zoekt. De website is van de meest actuele technieken voorzien waardoor het ook voor de redactie van U Centraal prettig is om mee te werken. De website is gebouwd met behulp van WebCit, het framework van Involvit op basis van Umbraco CMS, waarmee niet alleen een groot aanbod van functionaliteit beschikbaar is, maar ook makkelijk kan worden ingezet als multi-channel oplossing om binnen één omgeving verschillende kanalen te bedienen.

Annelien Hufner en Lieke van den Brink die vanuit de inhoud bij het project betrokken waren: “Een grote uitdaging in het project was voor ons om de uiteenlopende projecten en thema’s waar U Centraal mee werkt toch als 1 overzichtelijk en coherent geheel te presenteren. Dat is gelukt door niet vanuit onze interne structuur te denken, maar door voortdurend in het hoofd van de inwoner te gaan zitten, te bedenken wat aansluit bij zijn of haar hulpvraag en wat hij of zij nodig heeft om makkelijk een keuze te kunnen maken uit de mogelijkheden. En vooral dát maakte ook dat het opnieuw uitvinden van de content zo’n klus was: we hebben gezocht naar een manier om heel verschillend aanbod volgens een min of meer vaste structuur en herkenbaar te presenteren, met overal dezelfde toon en met toegankelijke teksten.”

Irene Witjens die als directeur van U Centraal opdrachtgever was van het project: “De nieuwe website van U Centraal biedt een mooie en overzichtelijke kennismaking met het diverse aanbod van U Centraal in een frisse vormgeving. Ook voor onszelf een goeie wegwijzer.”

Benieuwd naar het resultaat? Kijk hiervoor naar: https://www.u-centraal.nl

*) De U Gids is een site waar inwoners van Utrecht zelf allerlei informatie kunnen vinden aan de hand van 12 thema's, zoals: wonen, financiën en zorg. De inhoud van de Ugids wordt door een eigen redactie onderhouden maar de Ugids raadpleegt ook externe websites, zoals de Belastingdienst, UWV of gemeente Utrecht.

 

Kunnen we helpen?

Overweegt u ook een vernieuwing van de site en bent u ook op zoek naar een vindingrijke en pragmatische implementatiepartner met jarenlange ervaring op het gebied van online en multi channel-communicatie? Wij gaan graag met u hierover in gesprek! Laat uw gegevens achter via het contactformulier en we nemen contact met u op.

 

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen