1 2

Nieuwe website en intranet bij Laurentius

10 oktober 2018

Laurentius is een woningcorporatie in Noord-Brabant die zo’n 7.500 betaalbare woningen verhuurt in de regio Breda en Alphen-Chaam. Onlangs heeft Laurentius de keuze gemaakt om haar primaire systeem te vervangen, waarin het huurdersportaal en de kennisbank zijn voorzien, maar niet de website en het intranet. Om die reden heeft Laurentius aan Involvit gevraagd de website en het intranet voor ze te ontwikkelen.

Het was in april van 2018 dat Laurentius Involvit benaderde of wij mogelijkheden zagen om in een relatief korte periode een nieuwe website en intranet te ontwikkelen. Na een efficiënt selectietraject, wisten wij ons zodanig te profileren, dat Laurentius voor de WebCit oplossing van Involvit koos. De eerste vraag was om in juni 2018 al een eerste versie van de website op te leveren in het kader van de testperiode van het nieuwe huurdersportaal. Nu, een aantal maanden later, is de website volledig uitontwikkeld, van een nieuwe frisse look en feel voorzien en klaar om gepresenteerd te worden aan de doelgroep van Laurentius.

Het intranet, dat door Involvit op basis van WebCit is ontwikkeld, vervangt het oude sociale intranet. Deze was gebaseerd op een standaard out-of-the-box intranet product. Involvit heeft in de aanloop naar de daadwerkelijke implementatie samen met de projectleden van Laurentius vooral nagedacht over de echte must-haves van het intranet en de manier waarop dat optimaal zou kunnen functioneren binnen de Laurentius organisatie. Het resultaat is inmiddels in een vergevorderd stadium van ontwikkeling en gaat de organisatie een opnieuw vormgegeven intranet opleveren wat enerzijds bestaat uit de standaard componenten van WebCit, maar ook echt op maat is geïmplementeerd voor de organisatie van Laurentius.

Met de live-gang van de website op 4 oktober is de eerste trap van de raket live. De tweede fase, de live-gang van het nieuwe intranet wordt in december van dit jaar verwacht.

Leontine Klaase – communicatieadviseur Laurentius: “De samenwerking met Involvit voor de ontwikkeling van de nieuwe website was zeer prettig. De betrokken projectleden van Involvit dachten pro-actief met ons mee en adviseerden waar nodig.”

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen