Nieuwe website voor Utrecht Omarmt

21 april 2022

Het in 2019 opgerichte netwerk Utrecht Omarmt, waarin met nadruk ook partijen van buiten het sociale- en zorgdomein welkom zijn, heeft een eigen online communicatiekanaal laten ontwikkelen om partijen uit het netwerk, nieuwe partners en organisaties die zich bezighouden met het terugdringen van eenzaamheid in Utrecht te faciliteren met informatie en inspiratie.

Het thema eenzaamheid staat in Utrecht, net als in heel Nederland, hoog op de agenda. De gemeente Utrecht startte daarom in 2019 een lokale aanpak tegen eenzaamheid op. Voor een zogenaamde ‘netwerkaanpak’ richtte de gemeente het netwerk Utrecht Omarmt op, waarin met nadruk ook partijen van buiten het sociale- en zorgdomein welkom zijn. Inmiddels hebben meer dan 70 organisaties zich aangesloten bij het netwerk.

Nu het netwerk zichzelf heeft bewezen en de actualiteit van het thema eenzaamheid groeit, is er besloten dat de tijd rijp is om een eigen online communicatiekanaal te ontwikkelen voor Utrecht Omarmt. Involvit is gevraagd de nieuwe website voor Utrecht Omarmt te ontwikkelen op hetzelfde technische platform waar ook de NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht) site op draait.

Organisaties informeren en inspireren

De website is bedoeld voor partijen uit het netwerk Utrecht Omarmt en nieuwe partners die hierin geïnteresseerd zijn en heeft als doel om organisaties die zich bezighouden met het terugdringen van eenzaamheid in Utrecht te faciliteren met informatie en inspiratie.

Het is een website van en voor Utrecht Omarmt, voor alle organisaties die iets tegen eenzaamheid willen doen, zoals bedrijven, zorgorganisaties, woningcorporaties, bewonersinitiatieven en onderwijsinstellingen. Dit betekent ook dat de toegang tot de content deels door organisaties uit het netwerk zelf moet kunnen worden verzorgd. (Deze zin klopt niet, ik zal zelf als netwerkcoördinator de content beheren)

Samenwerken in één omgeving

In de bouw van de website is met een aantal zaken rekening gehouden. Zo is er beschikking tot:

  • Agenda-items.
  • Nieuwsmodule - nieuwsberichten die op de website worden geplaatst, kunnen geselecteerd worden als de nieuwsbrief wordt verstuurd.
  • Knop om je aan te melden voor de nieuwsbrief. ​
  • Overzicht van aangesloten organisaties met logo en link naar eigen info (filterbare portfolio)
  • Aanmeldformulier met upload-optie.

Deze nieuwe omgeving is ontwikkeld met WebCit, het framework van Involvit op basis van Umbraco CMS. Hiermee is een groot aanbod van functionaliteit beschikbaar.

De website is begin deze maand gelanceerd en te bekijken via: Netwerk Utrecht Omarmt

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen