Fundis

Fundis is een netwerkorganisatie uit Gouda die participeert in bedrijven die zorg en diensten leveren aan chronisch zieken en kwetsbare ouderen in de regio’s Zoetermeer, Midden Holland en West Utrecht. Fundis werkt continu aan het uitbreiden, up-to-date houden, dan wel het verbeteren van het zorg- en dienstenaanbod.

Dit doet Fundis niet alleen. Met bestaande bedrijven binnen de Fundis groep, door nieuwe bedrijven toe te voegen aan de groep of door intensief samen te werken met partners buiten de groep.  Het huidige intranet van Fundis past niet meer bij de organisatiestructuur en voldoet niet meer aan de eisen en wensen van Fundis.  Fundis heeft daarom het plan opgevat om een nieuw basisintranet te laten ontwikkelen.  Dit Intranet moet alle bij Fundis aangesloten bedrijven faciliteren en verbinden.

Platform

Op basis van een voorstel van Involvit heeft Fundis er voor gekozen om het nieuwe intranet door Involvit te laten ontwikkelen. Umbraco, in combinatie met het WebCit framework, vormt de technische basis van het nieuwe intranet. Het WebCit framework op basis van Umbraco resulteert in een solide platform voor de huidige behoefte, maar voorziet ook in een standaard functionaliteit voor toekomstige eisen en wensen.

Delen en vinden

Een belangrijke eigenschap van het nieuwe intranet is dat het aan de ene kant een herkenbare en aanpasbare omgeving oplevert voor alle onderliggende organisaties, maar ook dat het eenvoudig wordt om informatie te delen. Het project resulteert in 19! separate intranetten die informatie met elkaar kunnen delen. Dit geldt met name voor informatie die op een decentrale manier in een kennisbank wordt onderhouden en wordt gedistribueerd naar de relevante organisaties. Een ander belangrijk onderdeel is het zoeken. Op een snelle en eenvoudige manier relevante informatie vinden, bijvoorbeeld over protocollen, is een belangrijke functionaliteit in het nieuwe intranet van Fundis.

Eerste ervaringen Fundis

”We zijn heel blij dat we in Involvit een partner hebben gevonden die onze wensen en behoeften vertaalt naar een intranet dat past bij onze organisatie. De eerste ervaringen laten zien dat Umbraco gebruiksvriendelijk is en vrij intuïtief werkt. De komende weken gaan alle bedrijven aan de slag om content te ontsluiten en medewerkers te informeren”, aldus Fundis.

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen