NIZU

Involvit heeft de nieuwe website van het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) met het complete aanbod van Informele Zorg in de stad Utrecht gerealiseerd. De website, www.nizu.nl, is een handig hulpmiddel voor medewerkers uit de formele en informele zorg en Utrechtse burgers.

Bezoekers van de website kunnen het aanbod filteren op basis van hulpvraag, wijk, doelgroep en leeftijd. De getoonde resultaten zijn afkomstig van drie andere websites: Wijkconnect, Jekuntmeer en UGids. Elk van deze websites heeft specifieke aandachtsgebieden. Samen zorgen deze drie bronnen voor een compleet aanbod op www.nizu.nl. Het heldere overzicht draagt bij aan de verbinding tussen formele en informele zorg en daarmee aan verrijking van de zorg.

Involvit heeft de website van het NIZU ontwikkeld op basis van het WebCit framework en Umbraco. De uitdaging was om alle informatie die in de drie genoemde website zijn opgeslagen te normaliseren, dubbele gegevens te filteren en op een eenduidige manier aan de bezoeker te tonen. Hierin is intensief samengewerkt met de Ugids, Wijkconnect en Jekuntmeer.

Jan Willem is medewerker van een buurtteam: “Als hulpverlener heb ik te maken met veel verschillende hulpvragen en verschillende organisaties. Bij veel van die vragen kijk ik naar de inzet van vrijwilligers. Door het grote aanbod de vele organisaties is het niet makkelijk om de juiste ondersteuning te vinden. De website van het NIZU gaat daar verandering in brengen en gaat ons, in ons werk, echt helpen.”

In het filmpje wat via de link https://www.nizu.nl/introductiefilmpje/ is te zien vertelt Jan Willem over zijn verwachtingen van de nieuwe NIZU website. 

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen