Concept

Concept

Het uitgangspunt voor WebCit is dat er één omgeving is waarin alle content en functionaliteit, van alle online kanalen wordt ontwikkeld en beheerd. Het hergebruiken van deze content en functionaliteit over de online kanalen, met specifiek op het kanaal afgestemde vormgeving en interactie per device, is standaard functionaliteit van het platform. WebCit is gebaseerd op wereldwijd gebruikte open source Content Management software.

Umbraco

Alle onderdelen van het WebCit Framework (website, subsites, intranet, extranet, etc.) is geïntegreerd in één systeem, het wereldwijd veel gebruikte en zeer gebruiksvriendelijke Content Management Systeem Umbraco. Involvit levert het WebCit Framework als SaaS (Software as a Service) oplossing of in een on-premise omgeving.

Multi-channeling

WebCit conceptVeel organisaties maken gebruik van meerdere kanalen om hun interne en externe doelgroepen te benaderen. Denk daarbij aan websites, subsites, extranetten, maar ook aan intranetten, nieuwsbrieven, narrowcasting enz. Veel organisaties lopen echter tegen de complexiteit van het beheer van al deze kanalen aan. De kanalen moeten vaak vanuit verschillende systemen worden beheerd en er ontbreekt samenhang in content vormgeving. WebCit biedt gebruikers de mogelijkheid om vanuit één enkele omgeving al deze kanalen te beheren. Content kan gedeeld worden over meerdere kanalen.

Multi-device

WebCit presenteert zowel de vorm, de functionaliteit, als de content afgestemd op het apparaat dat wordt gebruikt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen deskstop/laptop, tablet en smartphone. Ook technisch zal het systeem een optimum kiezen. Zo worden afbeeldingen automatisch ‘geschaald’ zodat er, afhankelijk van het device, minder data over de ‘lijn’ gaat.

Standaarden

WebCit maakt gebruik van standaardcomponenten waardoor
het ‘out of the box’ al veel functionaliteit heeft. Dit, in combinatie met het gebruik van het gebruik van open source software, maakt het mogelijk om tegen relatief lage kosten een functioneel rijke omgeving te realiseren die specifiek op de betreffende gebruiker is geënt.

Door het gebruik van deze standaardcomponenten hoeft er in een project geen of minder ‘maatwerk’ te worden ontwikkeld, waardoor onzekerheid in het project wordt geëlimineerd. Het gebruik van standaarden heeft daarnaast het grote voordeel dat functionele ontwikkelingen direct ten goede komen aan de gebruikers. Het is belangrijk om daarbij op te merken dat WebCit zodanig flexibel is dat, hoewel het systeem standaard al zeer volledig wordt opgeleverd, het in iedere omgeving aangepast kan worden aan de specifieke eisen en wensen van de gebruiker. Denk hierbij aan koppelingen met achterliggende systemen of maatwerk t.b.v. interne processen.

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen