WebCit Intranet

Een complete standaard intranetoplossing, af te stemmen op de medewerker! Standaard, maar toch flexibel. Lees hieronder meer over de voordelen, implementatie mogelijkheden, toepassingen en project aanpak van het WebCit intranet.

Inleiding

Tijdens eerdere implementatieprojecten bleek er veel overlap te zitten in de functionele wensen van onze opdrachtgevers, waardoor voor het intranet regelmatig onderdelen werden herbouwd. 85% tot 90% van de behoeftes van onze opdrachtgevers waren gelijk. Daarom hebben wij een set bouwstenen ontwikkeld die snel en eenvoudig in een intranetomgeving kunnen worden geïmplementeerd.

Inmiddels zijn wij zelfs een stap verder gegaan en hebben wij een standaard intranet framework (WebCit Intranet Framework) ontwikkeld dat in een kort tijdsbestek kan worden gerealiseerd en is af te stemmen op de wensen en identiteit van de opdrachtgever qua design en indeling.

Alle onderdelen van dit framework (‘formeel’, ‘sociaal’ en ‘samenwerken in groepen’) zijn ontwikkeld op één systeem, het Content Management Systeem Umbraco. Een complete standaard intranetoplossing die eenvoudig op de wensen van de gebruiker kan worden afgestemd. Het systeem is daarbij adaptief waardoor het altijd en overal toegankelijk is. 

De voordelen van het WebCit Intranet Framework:

 • Standaard, maar toch flexibel
 • Optimaal afgestemd op de situatie van de medewerker
 • Hergebruik van content
 • Gebaseerd op standaarden en een gerenommeerd CMS
 • On-time, on-budget
 • WebCit ontzorgt. Nooit meer updaten/migreren
De implementatie mogelijkheden van het WebCit intranet

Organisaties met een beperkt budget kunnen een professioneel intranet inzetten met behulp van WebCit intranet. De standaard implementatie bevat alle basisfunctionaliteit voor een compleet intranet dat qua design en indeling wordt afgestemd op de wensen van de opdrachtgever.

Voor organisaties met specifieke eisen bieden wij een hybride intranet-oplossing. Voor de basis-functionaliteit zetten we de componenten uit WebCit in en breiden we deze uit met de overige gewenste functionele eisen. Zoals koppelingen met achterliggende systemen en andere maatwerk wensen.

Is de gewenste intranetomgeving complex of specifiek? Dan ontwerpen wij het intranet volledig aan de hand van de specifieke wensen. Het doel van het intranet is leidend. Wij vertalen de eisen en wensen van de gebruiker naar een efficiënte intranetomgeving die voldoet aan het doel.

Een greep uit de mogelijkheden van WebCit intranet

alt hier

Gebruiksvriendelijk en intuitief

WebCit intranet werkt heel intuïtief. Met behulp van een overzichtelijk menu, favoriete links en de RSS reader kan informatie eenvoudig worden gevonden en bewaard, zowel binnen als buiten de organisatie. Dit maakt het intranet:

 • Het startpunt van de werkdag.
 • Het kloppend hart van de organisatie.
 • Laagdrempeling met een drag & drop functie.
 • Modern met een flexibele vormgeving.
alt hier

1 plek voor al je content

Informatie uit de organisatie moet op een goede manier worden gecommuniceerd met alle medewerkers, ook via mobiele kanalen. Hiervoor wordt een duidelijke rollen- en rechtenstructuur en multi-channeling in WebCit intranet ingericht. Dit ondersteunt de gebruiker in het:

 • Redactionele werk.
 • Contentbeheer.
 • Inzetten van content op meerdere kanalen.
 • Herbruiken van content.
alt hier

Sociaal platform

Stimuleer onderlinge interactie door communicatie vanuit meerdere kanten mogelijk te maken. Geef je de collegae de ruimte om de dialoog aan te gaan. Met de organisatie en met elkaar. Zet hiervoor tools in zoals:

 • Chats om snel en kort in contact te treden.
 • Blogs om kennis te delen.
 • Fora om vragen breed uit te zetten.
 • Polls om meningen te peilen.
 • Verjaardagskalender om verjaardagen te delen.
alt hier

Samenwerken in groepen

Projecten, de totstandkoming van producten, beleid bepalen. Samenwerking is cruciaal om te komen tot een goed resultaat. Op dit optimaal te faciliteren is de groepen functionaliteit beschikbaar binnen het WebCit Intranet Framework.

Documenten en andere informatie worden onder de, bij het project betrokken, medewerkers gedeeld, waarbij het intranet de samenhang tussen documenten, informatie en betrokken medewerkers borgt. Ook is het mogelijk om te reageren op projectinformatie, mensen uit te nodigen bij het project, enzovoorts.

alt hier

Integratie

On 1 centrale startplek te bieden is het intranet dé plek waar informatie uit, en toegang tot applicaties samenkomt. Naadloze integratie van applicaties en bronsystemen op basis van standaard koppelvlakken.

Denk hierbij aan Office365, SharePoint, Microsoft Teams via Active Directory. Maar ook met verschillende document-, financiële-, ERP- en HR systemen zoals AFAS, Connexis, Recruitee, Carrerix en meer. 

alt hier

Veilig

Veiligheid is een belangrijk thema in de webwereld. Het is binnen het WebCit intranet mogelijk om het inloggen als redacteur in de beheeromgeving van Umbraco met 2-factor authenticatie te beveiligen. Sms, mail of Google authenticator kunnen als middel worden ingezet om aan te tonen dat degene die probeert in te loggen in Umbraco bevoegd is.

Ook is het binnen het WebCit intranet mogelijk om controle te houden over persoonlijke gegevens op de webserver die door bezoekers via formulieren worden achtergelaten. 

Onze aanpak

Stap 1

Definitiefase: In deze face vindt de kick-off plaats, waarin alle functionaliteit en technische details worden doorlopen. Deze worden vastgelegd in het implementatieplan.

Stap 2

Implementatiefase: In de implementatiefase implementeert en configureert Involvit het standaard WebCit Intranet Framework en wordt eventueel overeengekomen maatwerk gebouwd en opgeleverd.

Stap 3

Livegang: De voortgang van het project is voor de klant volledig te volgen in ons Project management systeem. Als alle functionaliteiten in dit systeem zijn geaccordeerd wordt het nieuwe intranet live gezet en beschikbaar gesteld voor alle medewerkers.

Stap 4

Gebruiksfase: Na livegang ondersteunt Involvit de eindgebruiker conform de afgesloten SLA en zijn we beschikbaar voor het doorvoeren van aanpassingen c.q. uitbreidingen.

Wil jij meer informatie over de technische aspecten van het WebCit intranet framework en de functionaliteiten die het bevat? Vraag hieronder dan een brochure aan. 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden en kosten van het WebCit intranet framework? Laat jouw gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.Wil jij in de praktijk ervaren hoe het WebCit intranet framework functioneert in een live omgeving? Vraag dan een demonstratie aan waarin je ook zelf aan de knoppen kan zitten.Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen