"Het projectteam bestaat uit mensen die hun vak verstaan, die weten waar ze het over hebben."

Online dienstverlening Woningcorporatie Stadgenoot afgestemd op de doelgroep

2 oktober 2014

Stadgenoot is één van de grootste woningcorporaties van Nederland en heeft als doelstelling om haar digitale dienstverlening zo goed mogelijk af te stemmen op haar doelgroepen. Met behulp van de nieuw ontwikkelde responsive website, welke is gerealiseerd door Involvit uit Delft, is daar weer een belangrijke volgende stap in gezet.

Sirikit Huibers, Communicatiemedewerker bij Stadgenoot, vertelt ons over de route die Stadgenoot heeft gevolgd naar deze nieuwe website en waarom de gekozen stappen genomen zijn.

Om tot een strategie te komen kijkt het webteam van Stadgenoot voortdurend naar het bezoekersgedrag op de website en probeert hier haar digitale dienstverlening zo goed mogelijk op af te stemmen. Sirikit vertelt hierover: "De oude website was opgedeeld in 2 loketten en in de statistieken zagen we terug dat dit te veel doorelkaar liep. Er bleek dus behoefte te zijn aan één loket, maar ook aan een tablettoegankelijke ingang." Om die reden heeft Stadgenoot besloten om in de nieuwe omgeving van één portaal uit te gaan.

Het doel van Stadgenoot is dat de website zowel voor reguliere gebruikers, als voor de mobiele internet gebruiker geschikt is. Gemakkelijker, overzichtelijker en logischer in gebruik is dan ook het uitgangspunt voor de vernieuwde website geweest.

Stadgenoot is al in een eerder stadium de samenwerking met Involvit aangegaan bij de realisatie van een mobiele website op basis van het mobiele platform MobileConnectIt. Inmiddels is de reguliere website vernieuwd en omgezet naar een responsive website. Hiermee wordt de bezoeker vanuit de desktop én mobiele devices, van dezelfde content voorzien, maar dan in een eigen vormgeving en lay-out, dat past bij het device.

Over het resultaat vertelt Sirikit het volgende: "Zoals de website er nu uitziet is het heel erg verbeterd. Heel veel punten die vanuit de organisatie naar voren zijn gekomen hebben we ook mee kunnen nemen. We zijn er nog niet, maar op het eerste resultaat ben ik erg trots."

Over de samenwerking met Involvit in beide projecten is Sirikit ook tevreden. "Ik vind Involvit een hele fijne partij om mee samen te werken." Geeft Sirikit aan. "Het projectteam bestaat uit mensen die hun vak verstaan, die weten waar ze het over hebben. Ze betrekken mij erin op een moment dat het nodig is, maar nemen ook zelf beslissingen als het moet. Ik houd overzicht en een duidelijke lijn. Ja, ik vind het gewoon heel fijn samenwerken."

Lees meer over het werk bij Stadgenoot in het interview met Sirikit Huibers.

Deel bericht

Contactgegevens

Radex Innovation Centre
Rotterdamseweg 183c
2629 HD Delft
T: +31(0) 15 268 268 7
E: info@involvit.nl

Nieuwsbrief ontvangen